Op ons familiebedrijf produceren we op een duurzame manier een (h)eerlijk stukje vlees.
Dit doen we op een diervriendelijke manier.
De koeien zijn van het ras Blonde d’Aquitaine. De dieren op ons bedrijf hebben een goed karakter en krijgen hun kalveren op een natuurlijke manier.

Totaal hebben we 100 zoogkoeien en 120 stuks jongvee.
Na de geboorte blijven de kalveren bij de moeder lopen en gaan in de zomermaanden ook gezamenlijk naar buiten in de weide.
We hebben 25ha weiland en 7ha natuurgebied waar de koeien kunnen weiden. Verder is er nog 10 ha. Kruidenrijk weiland voor voederwinning en 6ha mais.
Door de natuurlijke manier van het houden van koeien hebben we een heel laag antibiotica gebruik ( alleen op advies van de dierenarts).
In de wintermaanden staan de dieren in mooie ruime stallen en hoofdzakelijk op stro.
De koeien krijgen dan kuilgras, mais, hooi en granen. Dit wordt voornamelijk geteeld op eigen bodem of in de directe omgeving.
Wilt u een kijkje nemen in onze stallen tijden uw bezoek aan de winkel. Geef dit dan even aan.
We gebruiken voor de boerderijwinkel alleen vrouwelijk vlees. Het dier wordt door ons zelf naar de slager gebracht (Heinen in Zelhem).
Een week later, wanneer het vlees gerijpt is, gaan wij naar de slager en verpakken het vlees zelf in kleine porties.
Het vlees is verpakt in porties van 300 en 500 gram.
Het vlees van de Blonde d’Aquitaine staat bekend om haar unieke vleeskwaliteit, mals, fijndradig, cholesterolarm en natuurlijk van smaak.
Het varkensvlees betrekken we van onze slager. De varkens worden in de regio gehouden en op een diervriendelijke manier.
Het kippenvlees komt van een poelier uit de regio.

U kunt dus met een gerust hart een (h)eerlijk en duurzaam stukje vlees eten van Vleesboerderij Dieker