Slider

Ons bakadvies:

  1. Haal de ribeyeeen half uur voor het bereidenuit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Dep de ribeyedroog met keukenpapier. Verhit op hoog vuur een scheut Croma Bakken en Braden Vloeibaar in een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt
  2. Doe het vlees in de pan. De ribeye ongeveer 1 minuut op hoog vuur rondom bruin bakken. Zet het vuur lager en bak nog 2-3 minutenrondom bruin. Houd de ribeye in beweging, maar prik er niet in met een vork.
  3. Dek de ribeye af met aluminiumfolie en laat nog2 minutenrusten. Voeg zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!

Wat de ribeye zo smaakvol maakt is de dooradering van het vet. Het is een stuk vlees uit een deel van de ribben van een rund.
 De ribeye komt uit een deel van het rund wat richting de poot gaat. Het heeft veel bewogen en daardoor vol van smaak.